چرا بازی برای کودکان مهم است؟
بازی مهمترین بخش زندگی کودکان است کودکان از طریق بازی افکارشان را بازگو می کنند؛ به همان راحتی که بزرگسالان احساساتشان را با کلمات بیان می کنند. آنان نیز همین کار را به وسیله بازی انجام می دهند. کودک در طول بازی توانایی حل مشکلات خود را پیدا می کند و به وسیله آن می تواند اعتماد به نفس و روحیه استقلال طلبی را در خود پرورش دهد. از طریق بازی با محیط و اطرافیان خود تعامل برقرار می کند آنان احساساتی چون ترس، اندوه، شادی و عصبانیت خود را از طریق بازی بیان کرده و به این ترتیب احساس امنیت و ارزشمند بودن می کنند. کودک در بازی نیازهای حسی، حرکتی،درکی،شناختی و اجتماعی خود را برآورده می سازد و از این طریق، انرژی خود را تخلیه می کند. این کار باعث افزایش آرامش او شده و سطح توجه کودک را بالا می برد.
اگر این انرژی امکان بروز پیدا نکند؛ چه اتفاقی می افتاد؟
احتمالا به اضطراب، افسردگی و پرتحرکی تبدیل می شود و حتی یادگیری را دچار اختلال می کند. بنابراین؛ در واقع بازی به اندازه تغذیه صحیح و امنیت برای رشد کودک مهم و ضروری است و بازی از جمله عاملی است که به رشد تفکرات و خلاقیت های کودک کمک می کند.
نکته
ویژگی های رفتاری کودکان در بازی هایشان کاملا مشخص می شود.
- به عنوان مثال:
کودکی که در جستجوی قدرت است، معمولا در بازی نقش رهبر، رئیس، فرمانده یا حتی نقش مدیر مدرسه را بازی می کند. یا یک کودک پرخاشگر ممکن است در بازی، عروسک هایش را بزند یا اسباب بازی هایش را بشکند؛ بنابراین پرخاشگری به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بازی کودک نمایان می شود. کودک پرخاشگر ممکن است به وسیله چاقو یا قیچی بر میز و اسباب بازی ها حمله کرده و محیط را به یک میدان جنگ تبدیل کند.در واقع کودک دنیای خود را با اسباب بازی هایی که در دسترس دارد، فرافکنی می کند.
نکته
در درمان کودکان، بازی به عنوان یک وسیله ارتباطی نیز به کار می رود.
با مشاهده کودک هنگام بازی می توانیم به میزان توانایی و درک او در زمینه های گوناگون مانند ارتباط برقرار کردن با دیگران، درک او از مردم و همچنین درکی که او از خودش دارد، پی ببریم. رفتارها، نظرات، احساسات و چگونگی ابراز وجود کودک در بازی به ما کمک می کند که به مشکلاتش و این که او دنیای اطراف خود را چگونه می بیند، پی ببریم.این امر مسیر درمان را برای درمانگر روشن می کند.
نکات کلیدی:
- پرخاشگری به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بازی کودک نمایان می شود.
- با مشاهده کودک هنگام بازی می توانیم به میزان توانایی و درک او از محیط اطراف پی ببریم .
- بازی به رشد تفکر و خلاقیت در کودک کمک می کند .
- کودک در بازی نیازهای حسی، حرکتی،درکی،شناختی و اجتماعی خود را برآورده می سازد.
Visits: 10